Világszerte értékesítve: Jankó Gábor és az Octopus Newsroom sikerei

octopusnr_brand_news

Sokan álmodozunk arról, hogy hivatásunk révén beutazhassuk a világot. Jankó Gábor, a komáromi származású értékesítési igazgató számára ez a mindennapok valósága. Az Octopus Newsroom hírszerkesztő szoftvereket fejlesztő vállalat képviseletében a világ legkülönbözőbb pontjaira jutott el: tradicionális ázsiai kultúrákba, politikailag instabil afrikai országokba és a modern Egyesült Államokba egyaránt.

Hivatás a világ körül

Üzletkötőként, Gábor pontosan tudja, hogy a keleti kultúrákban a kapcsolatok kiépítése elengedhetetlen, sőt, néha többet nyom a latban, mint magának a szoftvernek a részletes bemutatása. Ezzel szemben nyugaton a versenyképes technológia és a termék valós tudása kerül előtérbe. Csapatával rendszeresen részt vesz a Las Vegas-i és amszterdami kiállításokon, ahol előadásaikkal igyekeznek megnyerni a potenciális ügyfeleket.

De vajon mi történik, amikor egy afrikai diktatúrába utaznak üzletet kötni? A veszélyhelyzet miatt a csapatot profi védelem kíséri, így a gyomorrontásokon és kisebb betegségeken kívül eddig komolyabb probléma nem adódott.

Híradós anyagiak

A podcast során Gábor beszélt a hírszerkesztő szoftverek működéséről, felépítéséről és a jövőbeni innovációkról is. Bár a komplett termék értéke 100 ezres volumenben mérhető (euróban persze), a kisebb regionális tévéknek összeállított csomagot akár 40 ezer euróért meg lehet vásárolni. A cég komolyan fontolgatja az előfizetéses modell bevezetését, amely eladói és vevői oldalon egyaránt ígér előrelépést.

Felvidéki gyökerek

Gábor jelenleg Prágában él családjával, de mindig örömmel tér vissza Komáromba, ahová számtalan kedves emlék fűzi. Csehországban felnövő gyerekei néha értetlenül néznek, amikor azt mondja: „Hétvégén megyünk haza! Komáromba!”

Ne hagyjátok ki a Spark Talk Podcast első epizódját sem, melyben a csokoládéipar izgalmas világába merültünk el a ZAX csokoládé manufaktúra tulajdonosával, Varga Ferenccel. Kattintsatok IDE!