5 marketing lecke Emily-től Párizsban

emilyparizban_cikk

Ez a modern történet sok eszmecserét hozott Emily divathóbortjairól, Camille és Sylvie nagyszerű stílusáról, Alfie kinézetéről és persze a marketingről. Bár sokan azt állítják, hogy a sorozat nem mutatja be a marketinges reális képét, mi nem értünk ezzel teljesen egyet. A fikcióból is tanulhatunk.

Főbb pontok:

A közösségi média használatának a vállalkozásod számára releváns csatornákra kell összpontosítania, nem pedig az összesre.

Minél inkább érezteted az ügyfelekkel, hogy különlegesek, annál több pozitív visszajelzést és eladást kapsz.

A befolyásolók kiválasztása a márkaimázsodhoz való illeszkedésen kell alapuljon, nem pedig a követők számán.

Mi az a „Emily Párizsban”?

A Netflix sorozata Emily-t, egy fiatal amerikai marketingmenedzsert követi, aki Párizsba költözik, hogy amerikai szemléletet vigyen a francia piacra.

Duolingo reklám: „Ne légy olyan, mint Emily”

Amikor 2022-ben bemutatták a második sorozatot, a Duolingo kampányt indított, amely arra buzdított minden Emilyt, hogy a Duolingo segítségével frissítse fel a francia nyelvtudását, kiemelve a nyelvismeret fontosságát, amikor egy idegen országban élünk.

McDonald’s termékelhelyezés

A műsor harmadik szériájában a nézők belebotlottak a McBaguette-be – a McDonald’s francia változatába. A sorozatban Emily megpróbálja ezt a szendvicset „kis luxusként” eladni, ami remek példa arra, hogyan lehet egy globális márkát a helyi piacra adaptálni.

Netflix és Google 

A Netflix a Google-lal való partnerséget használja fel az „Emily Párizsban” című romantikus vígjáték-dráma negyedik évadának népszerűsítésére, amely augusztus 15-én debütált. Az együttműködés révén a Netflix valamennyi Netflix-csomagjának nézői a Google Lens technológiával beolvashatják Emily ruháit, ami a mobilkészülékükön hasonló termékekhez irányítja őket. A kampány 15 másodperces reklámokat is tartalmaz, amelyek bemutatják, hogyan működik a Google Lens az új divatok felfedezéséhez. A Netflix innovatív hirdetési formátumokat is bevezetett, például interaktív „szünet” hirdetéseket, és egy Los Angeles-i eseményt is szervezett a rajongóknak, hogy a Google Lens segítségével felfedezzék a sorozat ikonikus ruháit. 

A kezdeményezés a Netflix szélesebb körű stratégiájának része, amelynek célja, hogy a nézők vonzása és megtartása olyan partnerségek révén valósuljon meg, amelyek a népszerű tartalmakat a technológiai óriás funkcióival kombinálják. Ez az új ajánlat a streaming platform növekedését tükrözi, amely a második negyedévben 34%-kal növelte előfizetőinek számát a hirdetésekkel támogatott csomagban.

5 marketing lecke:

1. A közösségi média jelenlét kulcsfontosságú:

Emily Coopernek egy dologban igaza van: a közösségi média jelenlét manapság elengedhetetlen egy márka számára.

Minden valamirevaló digitális marketinges már tudja, hogy a közösségi média mennyire fontos a teljes marketingstratégiájában. De mondjuk el még egyszer: A közösségi média kiváló eszköz a jelenlegi és potenciális ügyfelek eléréséhez és a velük való kapcsolatteremtéshez. 

A közösségi média használata nem arról szól, hogy minden csatornán jelen kell lenni. Hanem arról, hogy a vállalkozásának és márkájának legmegfelelőbb csatornákat használja. Ha nem tudja, hogyan, vagy mely csatornák lennének megfelelőek az Ön számára, forduljon az olyan szakemberekhez, mint Emily. Az Ön esetében ez akár mi is lehetünk. 

2. A tartalom a közösségi média királynője:

A megfelelő tartalom elhelyezése ebben az új digitális korban még soha nem volt ennyire fontos. Bár a legtöbb márka tudja, hogy szüksége van közösségi médiajelenlétre, hiányzik az azt támogató tartalmi stratégia. A megfelelő tartalmi stratégia csodákra képes a márka jelenlétének növelésében a piacon és a fogyasztók fejében.

„Nem csak a követőkről van szó, hanem a tartalomról, a bizalomról, az érdeklődésről és az elkötelezettségről is.”

3. Javítsa a felhasználói élményt:

A vásárlók jellemzően a termékhez kapcsolódó tulajdonságokat és élményeket vásárolják meg, nem pedig magát a terméket vagy árut. Minél inkább érezteti, hogy minden egyes vásárló különlegesnek érzi magát, annál több pozitív visszajelzést kap, és annál több eladást érhet el.

4. Fontosak az influencerek:

Az influencer marketing célja a márkaismertség növelése és a vásárlók vonzása az influencerekkel való együttműködés révén. Az influencerek jelentős potenciállal rendelkeznek a márkaismertség növelésében, mivel nagy a követőik száma. 

Fontos szempont, amit Emily a műsorban elmondott, hogy az influencerek kiválasztása pusztán a követőik száma alapján nem életképes stratégia. A márkáknak olyan influencerekkel kell együttműködniük, akik összhangban vannak a márka arculatával és jövőképével.

5. Gondolkodj másképp:

Ha meg akarod különböztetni magad a versenytársaktól, dolgozz olyan emberekkel, akiknek más a hátterük, és ezért máshogy látják a világot. Azok az emberek, akik nem félnek megszólalni és megosztani az ötleteiket, a csúcsra fognak emelkedni, ahogyan Emily is tette a Savoir 🙂 esetében.

Következtetés:

Mondhatjuk, hogy a sorozat néha irreális marketing fogásokkal operál, de ettől még inspirálódhatunk belőle. Szóval ha már régóta ki akartál próbálni valami újat a marketingstratégiában, most itt az ideje, hogy megtedd! 

Ha valamiben nem vagy biztos, akkor ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi szívesen segítünk! 

Addig Au revoir!