„Szia sikerek“ a Google News Initiative szárnyai alatt!

IMG_9322

2023 augusztusa és 2024 februárja között – Szlovákiából egyedüliként – részt vehettünk a Google News Initiative projektjében, amely startup vállalkozások elindítását támogatja a újságírás és a média területén. Mi azért jelentkeztünk, hogy új portállal – Ahoj Nové Zámky– bővíthessük a „Sziás“ portfóliónkat.

Mentorunk Leonie von Elverfeldt volt, aki immár 15 éves, releváns tapasztalattal rendelkezik a média és a reklám területén. Aktív részese volt annak, hogy elinduljon Németországban az első előfizetéses rendszer az online magazinok piacán (BILD/Axel Springer), ráadásul, sikeres médiaügynökséget vezet Kelet-Afrikában (Pulse/Ringier). Nem is kaphattunk volna nála jobb mentort!

Féléves, kemény munkánk meghozta a gyümölcsét: online közösségi portálunk, az Ahoj Nové Zámky mostmár széles körben elérhető, mi több, a projekt során gyűjtött tapasztalatokat felhasználva az Ahoj Komárno és a Szia Komárom híroldalainkat szintén meg fogjuk újítani. A projekt során számos amerikai mentorral álltunk kapcsolatban, így rengeteg új ismeretet szereztünk a média és a tartalomkészítés terén, valamint a hírportálok működtetésével kapcsolatban. Már csak hab a tortán, hogy a Google News Initiative-nak köszönhetően együttműködhettünk más startupokkal Magyarországról, Lengyelországról, Romániából, illetve Ukrajnából.